EPB-verslagWat is een
EPB-verslag?

EPB staat voor ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’. De EPB-eisen zijn in 2006 ingevoerd met de bedoeling om woningen energiezuiniger te maken. Energiezuinige woningen zijn niet alleen voordelig voor de natuur, ze hebben ook een positieve invloed op de energiefacturen.

Energiezuinige woningen hebben ook meer comfort dan oudere woningen. Aan welke eisen je bouwvergunning moet voldoen, is afhankelijk van de datum. Zo zijn er onder meer E-peil, S-peil, hernieuwbare energiebronnen en oververhittingsfactor.

Die eisen hangen allemaal af van verschillende factoren, zoals oriëntatie, aantal ramen, isolatie, ventilatie, compactheid, bouwknopen. Al die elementen worden zorgvuldig beschreven in een verslag om de eisen te kunnen behalen.

Slim advies van EPB tot BEN


Je wordt ook aangemoedigd om een BEN-woning te bouwen. Dat betekent dat je ‘bijna energieneutraal’ bouwt. Als je een E-peil van 30 of minder behaalt, heb je een BEN-woning en heb je recht op verschillende subsidies en voordelen, zoals gedurende vijf jaar geen onroerende voorheffing betalen en een premie van € 1.800 + € 50 per eenheid onder de 30. Als je aan een E-peil van 20 komt, hoef je gedurende tien jaar geen onroerende voorheffing te betalen en krijg je € 2.000 + € 50 per eenheid onder de 20.

Samen met de startverklaring krijg je altijd een opsomming van de maatregelen die van je woning een BEN-woning kunnen maken, zodat je van de voordelen kunt genieten. Daarna bespreken we met jou welke van de maatregelen je wilt en kunt realiseren. We zijn uiteraard altijd bereikbaar voor verdere vragen en bijstand.Vraag zo vlug mogelijk
je verplichte EPB-verslag

Hoe vlugger je een EPB-verslaggever raadpleegt, hoe beter en goedkoper de resultaten zullen zijn. Dan hoef je achteraf geen duurdere oplossingen te zoeken.
 • 1. Offerte aanvragen

  Stuur je plannen of project door via e-mail. Binnen 48 uur krijg je een offerte van ons.
 • 2. Afspraak vastleggen

  We nodigen je uit voor een gesprek.
 • 3. 3D tekenen

  We maken een 3D-ontwerp van je woning met Sketchup.
 • 4. Overzicht

  We maken een stappenplan op en overlopen de verschillende stappen.
 • 5. Startverklaring

  Acht dagen na de start van de werken moet je een startverklaring indienen.
 • 6. Bijstand

  Tijdens de werken zijn we altijd bereid om bijstand aan te bieden.
 • 7. EPB-verslag indienen

  Ten laatste zes maanden na de werken moet je een eindafgifte indienen

Al onze diensten zijn afzonderlijk of in pakketvorm te verkrijgen.

Vraag gerust een offerte aan.

Klantvriendelijkheid en correctheid zijn onze prioriteiten.